Новини

Разумков розповів, чи будуть переглядати мовний закон

Єдиною державною мовою в Україні є українська мова, тому це питання не підіймалося, не підіймається і підійматися не буде.

Про це під час підсумкової пресконференції заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, пише “Четверта студі” з посиланням на “Прямий”.

“Мені зараз важко говорити саме про цей законопроєкт. Тому що ті норми… вони сьогодні називаються як зміни до мовного закону. А якщо бути зовсім коректними, то там пов’язано лише з однією нормою – саме викладання в школах з 1 вересня 2020 року. Наскільки я розумію, це перше наше буде засідання четвертої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання, то саме цей законопроєкт, мабуть, буде неактуальним”, – заявив Разумков.

“Повернення до мовного питання, до перегляду мовного закону: чи є в цьому сенс?”, – уточнила журналіст.

“Я, не дивлячись на реакцію, змінювати позицію не буду. Я її не змінював раніше, я не буду її змінювати й сьогодні. Я вважаю, що будь-які закони повинні працювати на користь всього українського суспільства. Стосується це культури, стосується це мови, стосується це оборони, стосується це соціального захисту. І я так само достатньо з великою повагою ставлюся до позиції наших міжнародних партнерів, рівно, коли вона озвучена по будь-якому з питань, а не вибірково, як до цього відносяться наші колеги.

Якщо ви згадуєте саме цей законопроєкт, то ми можемо подивитися на реакцію і Венеційської комісії, і ОБСЄ, і ООН. Зараз багато хто займається маніпуляціями, говорячи про утиски або спробу щось змінити. Єдиною державною мовою в Україні є українська мова. Я думаю, що тут питання не підіймалося, не підіймається і підійматися не буде”, – додав Разумков.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

5 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому