Новини

Разумков назвав ганебним законопроект про військову поліцію

У Верховній Раді сьогодні виступив Спікер Сейму Польщі Шимон Головня. Дякуємо за те, що не дивлячись ні на що, Польща залишається нашим другом і союзником.

Про це повідомив екс-спікер ВРУ Дмитро Разумков, інформує Четверта студія.

У першому читанні прийняли законопроект, який визначає правовий статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії та правові основи надання їм проміжних репарацій (№10132).

“З командою “Розумної Політики не голосували за ганебний проект закону «Про Військову поліцію» (№6569-д) та повʼязаний з ним про зміни до кодексу про адмінправопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо запровадження діяльності Військової поліції (№6570-д). Документи містять безліч суперечливих і шкідливих норм.

Зокрема, передбачено, що керівництво військовою поліцією здійснюватимуть органи, діяльність яких має розслідувати ця ж поліція! Це абсолютно нелогічний підхід, який призведе до приховування вчинення правопорушень, «ручного» управління слідством та значних корупційних ризиків.

Окрім того, начальник Військової поліції має призначатися на посаду та звільнятися президентом, що суперечить Конституції, оскільки відповідно до Основного Закону, у президента відсутні відповідні повноваження.

Загалом військова поліція могла б бути однією з ланок військової юстиції. Але з огляду на відсутність не лише спеціальних судів, але й окремої судової процедури для військових чи ветеранів, механізм виглядає неповним, – повідомив Разумков.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Депутат від Самопомочі висловився про заступника Садового

У Львові триває сесія міськради

1 годину тому

На Львівщині чоловік образив прикордонників

Запропонував 500 гривень

2 години тому

Керівник районної адміністрації Львова пише із граматичними помилками

Лукашевський написав підсумки із сесії Львівської міської ради із акцентом на «Личаківській район»

2 години тому

Оперативне командування «Захід» не розуміє дій мешканців Ворохти

Реакція на дії місцевих мешканців

4 години тому

Скандальна кума Садового толерує корупцію

Садовий не хоче її звільняти

5 години тому