Новини

«Ратуша надлишкового майна» або чергова афера Садового

Очільник Львівської міської ради має намір віддати комунальне майно в рахунок погашення державних боргів. Трохи більше 32 млн грн – це та ціна, яка стала нібито причиною розбазарювання комунального майна, прикриваючись заборгованістю, що виникла за ремонт доріг до проведення ЄВРО-2012.

Про це пише депутат Львівської міської ради Сергій Івах, інформує портал депутатів Львівської міської ради.

Борги, звісно, віддавати треба, однак це варто робити точно не на шкоду громаді і її мешканцям. Але чому особа, якій громада міста Львова довірила розпоряджатися своїм майном, займається його прямим дерибаном можна лише здогадуватися.

На наших очах вимальовується чергова афера, а саме: мер міста планував віддати у власність ТзОВ «Балтом Україна» будівлі, що розташовані у м. Львові на вул. Випасовій, Інструментальній, Хвильового, Півколо та Каганця, (які можливо навмисне доведені до жалюгідного стану і тому занадто низько оцінені).

Варто зауважити, що ці будівлі знаходяться на земельних ділянках, які розташовані в досить привабливій території м. Львова і цілком ймовірно, що з часом на цій території могли б постати чергові багатоповерхівки, якими сьогодні так рясніє місто Львів.

Сьогодні на сесії депутати міської ради не підтримали дерибан майна, але ухвалили запропонований мною альтернативний проєкт: комунальне майно продати на аукціоні. За попередніми оцінками таке майно можна продати не менше ніж за 100 млн грн, виручені кошти направити на погашення боргу перед підприємством, а залишок скерувати на потреби мешканців м. Львова.

Таким чином  ми разом з депутатами міської ради не дозволили меру реалізувати аферу, завдяки втіленню якої громада міста могла б втратити сотні мільйонів гривень надходжень до бюджету.

Мабуть, розуміючи, що депутати не підтримають таку схему розкрадання майна і його чекає повне «фіаско» пан мер не з’явився сьогодні на засідання міської ради.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

6 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

7 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому