Новини

Районки Львівщини просять посприяти у вирішенні кризової ситуації

Районки Львівщини просять посприяти у вирішенні кризової ситуації.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення Львівської спілки журналістів.

У спілці оприлюднили звернення до голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Наливайка Олега Ігоровича.

“Звертаються до Вас редактори реформованих друкованих засобів масової інформації, колишніх « районок», та Львівська обласна організація Національної спілки журналістів України,членами якої є переважна більшість журналістів місцевих медіа. У редакціях цих газет склалася критична ситуація з фінансуванням, а найголовніше з виплатою зарплати працівникам редакцій. Річ у тім, що у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну та, відповідно, введенням воєнного стану втратилися надходження від реклами, продажу газет у роздріб, а також від висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. Існує заборгованість і від «Укрпошти».

Крім того, уряд вніс зміни до пункту 19 «Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою України в особливому режимі в умовах воєнного стану», затвердженого постановою КМУ від 9.06.2021 № 590. У зв’язку з цим Державна казначейська служба України не проводить редакціям платежі за надані інформаційні послуги органів місцевого самоврядування (територіальних громад), а також Львівської обласної ради, а ці кошти призначені саме для виплати заробітних плат працівникам.

Просимо Вас посприяти у вирішенні кризової ситуації, в якій опинилися реформовані друковані засоби масової інформації і знайти можливість провести платежі за надані інформаційні послуги.

У цей дуже нелегкий час в Україні ми не припиняємо випуск наших газет, адже читачі нам довіряють і чекають на оперативну та достовірну інформацію в улюблених виданнях.

Голова Львівської ОО НСЖУ Ярослав Климович”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

7 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

20 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

20 години тому