Новини

Рахують збитки: правоохоронці вважають, що пожежа на базі Міноборони у Львові через недбальство

За фактом пожежі на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України триває комплекс слідчих (розшукових) дій. За їх результатами будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду.

Про це на  своїй сторінці у Facebook повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

«Чорні стіни, вибиті вікна, знищені дах, третій поверх та частина приміщень другого поверху будівлі. На щастя, постраждалих і жертв немає, а спортивна зброя та боєприпаси евакуйовані. Триває комплекс слідчих (розшукових) дій. За їх результатами будуть встановлені завдані матеріальні збитки військовому майну в умовах особливого періоду», – повідомив Сенюк.

Він також зазначив, що лосудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні (ч. 3 ст. 425 КК України) здійснює Шевченківський відділ поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону.

Довідка. Коментар до ч.3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби):

Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо це спричинило  наслідки вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці,- караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомлялося, у Львові 10 червня більше п‘яти годин тривала ліквідація пожежі на території стрілецького комплексу навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України на вул. Клепарівська, 39А у Львові. Рятувальники винесли із приміщення тиру патрони та стрілецьку зброю і не допустили поширення вогню на приміщення розташованого поруч гуртожитку.  З метою гарантування безпеки, із гуртожитку евакуювали 120 мешканців.

Причина виникнення горіння встановлюється. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

51 хв. тому

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

15 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

20 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

1 день тому