Новини

Рада єпископів Львова закликала державну владу боротись із гральним бізнесом

Рада єпископів Львова звернулась до Всеукраїнської Ради Церков, релігійних організацій та керівництва держави щодо згубного впливу грального бізнесу.

Відповідне звернення опублікували на сайті Львівської міськради, повідомляє РІСУ.

У зверненні єпископів мовиться про те, що закон України «Про заборону грального бізнесу» на практиці не діє.

«З радістю та надією ми сприйняли постанову у 2009 році Верховною Радою України першої редакції Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні»… Однак, цей закон не діє на практиці. У нашому місті кількість гральних закладів поширилася настільки, що нагадує «метастази», які гублять моральний та матеріальний добробут нації», – йдеться у тексті звернення.

«Із розвитком цифрових технологій маємо випадки, коли нам пропонують зіграти у віртуальне казино чи клацнути на автомати, скориставшись перерахунком коштів з особистої картки. Особливо ця заманлива пропозиція з’являється тоді, коли переглядаємо відео у мережі або читаємо тексти», – зазначається у тексті звернення.

Відтак Рада єпископів Львова закликала членів Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій, Президента України, прем’єр-міністра України, голови ВРУ долучитися до боротьби з проблемою лотерейного бізнесу і блокування віртуальних азартних ігор.

Звернення підписали Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор, Митрополит Львівський ПЦУ Макарій, Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій, Митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав, Архиєпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет, старший пресвітер Церкви Християн віри євангельської у Львівській області Володимир Якимів, Архимадрит ВАЦ Ісагак Погосян, настоятель Катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко
Tags: Львів

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

5 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

5 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

5 години тому