Новини

Протидія пандемії обов’язково має поєднуватися з протидією економічній кризі: Порошенко розповів про першочергові кроки

Господь подарував Україні як мінімум два місяці перед піком епідемії, але команда президента Володимира Зеленського використала цей час абсолютно не ефективно.

Про це в ефірі “Свободи слова” з Савіком Шустером заявив п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий“.

“10 днів тому у нас ще були лічені хворі. 10 днів – і вже сьогодні маємо близько тисячі хворих. Кількість хворих, які додаються кожного дня – більше сотні. Ці два місяці м’яко кажучи, були неефективно використані. Не була створена законодавча база. Тоді ще були на складах ШВЛ та засоби захисту – зараз всього цього вже немає”, – нагадав Порошенко.

“Тож перша позиція: якщо ви вимагаєте від лікаря, щоб він тестував, їздив на швидкій, його треба захистити. Бо якщо лікарі захворіють – у країні буде катастрофа. Лікарів епідеміологів, інфекціоністів, вірусологів в Україні менше 3 тисяч. Зараз треба перенавчати лікарів інших фахів на термінових курсах, щоб ми були здатні дати відсіч пандемії”, – наголосив він.

Порошенко додав, що його фонд і корпорація Roshen наразі шукають шляхи поставки захисних костюмів для лікарів. “70 тисяч – це усі костюми, що були в Китаї на півтора місяці. У зв’язку з піком попиту захисні костюми перекупають росіяни і платять вдвічі більше. І заводи, які законтрактовані, зривають поставки. Сьогодні Фонд Порошенка і Roshen переорієнтували закупки і починають закупати в Кореї 100 тисяч костюмів. Сьогодні моя дружина передала 10 відновлений ШВЛ лікарні швидкої допомоги. Це все, що знайшли. Післязавтра це буде відбуватися у Миколаєві”, – розповів п’ятий президент.

“Ми отримали протоколи лікування з Італії, з Франції. Спеціальним листом на мене, як голову партії “Європейська Солідарність”, ЦК Комуністичної партії Китаю направив протоколи лікування з Китаю. Ми їх одразу перенаправили у МОЗ. Щоб зробити спільний протокол. Бо там написано, чим лікувати і як лікувати коронавірус”, – додав він.

Порошенко також наголосив, що протидія пандемії обов’язково має поєднуватися з протидією економічній кризі. Він запропонував запровадити в Україні щось на кшталт фудстемпів, де людина може за рахунок субсидій держави придбати продукти харчування і медикаменти.

“Третя позиція: захист від безробіття. З одного боку – передбачити чіткий пакет заходів з підтримки самозайнятих і сфери послуг. Сьогодні вони ризикують просто залишитися без грошей. Усі відповідальні державні діячі мають об’єднатися і захистити людей”, – підкреслив Порошенко.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

У Львові з вікна вистрибнув неповнолітній (ВІДЕО)

На місці присутні медики

4 години тому

У Києві відбувся благодійний концерт

Горбунов, TAYANNA, KAMALIYA, KROPIVA зібрали 500 тисяч гривень на допомогу бійцям

4 години тому

Lila Vi заспівала про усвідомлення себе у новій пісні «Хто я є»

Lila Vi – українська співачка, учасниця українсько-французького гурту Sc, який дає багато благодійних концертів на…

5 години тому