Новини

Промисловість Львівщини зросла на понад 5%

Упродовж останніх років промисловість Львівщини демонструє добрі темпи зростання. Зокрема, у порівнянні з 2014 роком у 2018 році промисловість Львівщини зросла на понад 5 %.

Про це сьогодні, 21 травня, під час чергової сесії Львівської обласної ради в межах звіту про виконання Програми соціальноекономічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік, доповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«Валовий регіональний продукт з 2016 року поступово зростає, зростають капітальні інвестиції, обсяги промислового виробництва, заробітна плата. Якщо порівнювати 2018 рік з 2014 роком то промисловості загалом не тільки вдалось відновити темпи свого зростання, але й піднятися на 5,2 %»,- зазначив Ростислав Замлинський.

Зокрема фармація зросла на 74,1%, деревообробка + 21,7%, гумові та неметалеві вироби + 19,7%, металургія + 18,7%, текстильна + 15,8%, харчова +14,8%, енергетика +14,5, машинобудування + 4,3%. Окрім того, планується зріст промислового виробництва у 2019 році на 3,5%.

Для розвитку промисловості торік в області створили Львівський промисловий ХАБ. У структурі ХАБУ – Центр аналітичного забезпечення та промислові кластери.

«Це 8 промислових кластерів: машинобудування, легка промисловість, деревообробна галузь, будівельна, поліграфічна індустрії, приладобудування, металообробка, меблеве виробництво. Торік ми залучили до роботи в цих кластерах 70 підприємств, забезпечили їх планами роботи на цей рік та скоординували їхню діяльність в подальшому»,- наголосив Ростислав Замлинський.

У планах – продовження і розширення діяльності кластерів, реєстрація на Міжнародній кластерній платформі, кооперація між кластерами, зменшенні регулювань, законодавці ініціативи від промисловців.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

14 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

15 години тому