Новини

Продюсерка телеканалу «1+1» має бути притягнута до кримінальної відповідальності за висловлювання щодо української мови, – нардеп

Депутати фракції «Європейська Солідарність» звернулися до начальника ГУ НП в м. Києві з проханням відкрити кримінальне провадження щодо висловлювання продюсерки телеканалу «1+1» Олени Єремєєвої про те, що українська мова підходить лише для комедій і не підходить для мелодрам.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв, пише “Четверта студія”.

«Вчора всі обговорили ганебний і принизливий вислів продюсерки 1+1 щодо української мови. Розмови – добре, але мають настати правові наслідки. Твердження цієї продюсерки, яке, фактично, свідчить про спробу представити українську мову неповноцінною, має стати предметом кримінального провадження. Всі ознаки для цього є»,- написав Ар’єв.

«Народні депутати від «Європейської Солідарності», вважаючи, що дії продюсерки 1+1 можуть містити прямий склад злочину, звертаються до Національної поліції в м. Києві з відповідною заявою. Слідство має бути. Ніхто не має безкарно принижувати гідність українців»,- додав депутат.

Депутати фракції вважають, що висловлювання продюсерки підпадають під дію ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України як умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, образа почуттів громадян за мовними ознаками.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України, – Тимошенко

«Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України

1 годину тому

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

3 години тому

У Львові злиють в туалет 136 мільйонів гривень

Незабаром місто Львів оплачуватиме роботу транспортних підприємств за кілометр

3 години тому