Новини

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Про це повідомив громадський активіст та адвокат Андрій Петришин, пише Четверта студія.

“У січні 2024 року я підготував і оформив петицію на офіційному сайті Верховної Ради України. Суть якої полягає у тому, щоб на час дії воєнного стану зупинити всі премії та надбавки до зарплати для всіх чиновників в Україні. А кошти які залишаться в бюджеті направити на закупівлю систем протиповітряної оборони та іншої зброї для Збройних Сил України”, – повідомив Андрій Петришин.

Він повідомив, що на днях отримав відповідь від Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за підписом голови комітету Г. Третякова. У відповіді йдеться, що Комітет повністю поділяє мою думку щодо необхідності вчасно та у повній мірі забезпечувати надсучасними системами протиповітряної оборони та іншою тактичною зброєю Збройні Сили України задля захисту життів українських солдат і цивільного населення країни.

“А також у відповіді зазначається, що членів Комітету ознайомлено з моєї ініціативою, і з тих підстав Комітет Верховної Ради звернувся до Прем’єр-міністра України – Шмигаля Д.А. з проханням розглянути моє звернення та дати доручення вжити відповідних заходів і повідомити мене і комітет Верховної Ради про результати розгляду моєї петиції”, – йдеться у повідомленні.

“Я вважаю, що необхідно продовжити цю ініціативу і на законодавчому рівні. Тобто зупинити на час дії воєнного стану всі премії, надбавки та доплати чиновникам усіх рівнів в країні. Прийнявши Верховною Радою відповідний Закон”, – наголошує Петришин.

Оскільки згідно з статтею 93 Конституції України, право законодавчої ініціативи у Верховній Раді належить Президентові України, Кабінету Міністрів України та народним депутатам, я зараз планую почати перемовини з депутатами Верховної Ради для того, щоб на основі піднятої мною ініціативи негайно напрацювати відповідний законопроект, подати його на розгляд Верховної Ради і прийняти як Закон. В результаті прийняття такого Закону Збройні Сили України отримають багатомільярдне додаткове фінансування.

“До рішення підготувати і оформити цю ініціативу я прийшов тоді, коли в рамках проєкту «Аудит Львова» ми з’ясували, що чиновники Львівської міської ради на протязі багатьох років нараховували собі щомісячні премії і різноманітні надбавки до зарплати.

Ми виявили, що все це відбувалося незаконно, і суми на одного чиновника витрачалися від десятків до сотень тисяч гривень щомісяця. Фактично велика кількість посадовців протираючи штани в затишних кабінетах отримували і отримують більше, ніж воїни Збройних Сил України на нулі.

Для мене є зрозумілим, що таке відбувається по всій Україні. Під час війни такі розтрати коштів можна сміло прирівнювати до злочинної диверсійної діяльності. Мільярди гривень продовжують йти не на фронт,а на підтримку розкішного рівня життя чиновників. На їхні майбахи, вілли, та навчання їхніх дітей по Лондонах і Парижах.

Є також зрозуміло, що ці люди навіть під час війни не перестануть розпилювати бюджет, то пора покласти цьому край на законодавчому рівні. Що я, і люди які підтримують цю ініціативу збираємося зробити”, – наголосив Андрій Петришин.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

3 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

3 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

3 години тому

У Львові депутати дали дозвіл на відновлення музею Шухевича

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф

3 години тому

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

5 години тому