Новини

Прем’єр Польщі: ми прийняли 1,5 млн українців, тисячі – із зони військових дій

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час зустрічі у Будапешті з угорським колегою Віктором Орбаном, повідомляє “Польське радіо“.

“Ми прийняли 1,5 млн українців, при цьому більшість із них – люди з територій, де тривають військові дії. Оцінюємо, що принаймні кілька десятків тисяч – це люди, які втекли з цих територій”, – сказав Моравецький.

Польський прем’єр запевнив, що польський уряд готовий надалі надавати допомогу “на місцях”.

“Ми надаємо підтримку через значний внесок у бюджети надання допомоги мігрантам, допомогу в районах, постраждалих від війни, відновлення лікарень та шкіл”, – зазначив він.

Нагадаємо, Моравецький у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів заявив, що Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна.

Невдовзі речниця польського уряду Йоанна Копцинська заявила, що Польща прийняла “багато біженців” з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі ЄС, однак в ЄС про це забувають або не помічають.

Посольство України в Польщі у відповідь оприлюднило заяву про “реальну кількість українських біженців”, у якій ідеться, що за 10 місяців 2017 року польська влада надала статус біженця 56 громадянам України.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий хоче заборонити Telegram

Мер Львова, перебуваючи у Нью-Йорку, видав черговий кринжовий допис

9 години тому

На Львівщині працює вітрова електростанція (ФОТО, ВІДЕО)

Працюємо над тим, аби зробити стабільнішою нашу енергосистему!

9 години тому