Новини

Працівники ТЦК знімають водіїв фур із міжнародних рейсів і мобілізують

Українські міжнародні перевізники скаржаться, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники ТЦК та СП знімають водіїв прямо з рейсів і силоміць забирають у центри комплектування.

Про це повідомляє Асоціація міжнародних автоперевізників (АсМАП), до якої звертаються постраждалі компанії, пише Четверта студія.

Декілька водіїв зняли в Закарпатській області на посту “Нижні Ворота”. Їх зупиняють, перевіряють документи та пропонують поїхати до ТЦК.

Якщо вони відмовляються, їх доставляють силоміць. Обіцяють, що перевірять документи та відпустять, але після проходження військово-лікарської комісії відправляють до навчального центру.

“Водій сказав що не бажає, його фактично силою заштовхали у транспортний засіб. Доставили його у приміщення, де пройшов ВЛК, підписав документи з мобілізації й звідти попрямував на полігон біля Рівного”, – заявив перевізник ТОВ “КТС” Віталій Савчук.

Звʼязок із такими водіями майже одразу зникає, тим часом автомобілі стоять на дорозі чи пункті пропуску, де їх залишили, доки інший водій їх не забере.

“З водієм ми змогли поспілкуватися лише хвилину. 

Його забрали до військової частини, автомобіль залишили на КП. Зранку ми з ним поговорили, а вже зараз він знаходиться у військовій частині. Водій виконував міжнародне перевезення, на кордонному пункті йому ніхто зауважень не робив, а зараз автомобіль знаходиться без водія”, – заявив перевізник “Транспеле” (Київ) Сергій Нечай.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: ТЦК

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

6 години тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

18 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

19 години тому