Працівники Червоноградського відділення ПАТ ”Львівгаз” придумали схему наживи на простих споживачах

Новини 22 Листопада, 2019 3 120

Ілюстрація: "Над Бугом"

Виставляють шалені суми штрафів

Працівники Червоноградського відділення ПАТ ”Львівгаз” придумали схему наживи на простих споживачах та виставлення шалених сум штрафу.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на nadbugom.in.ua, про це повідомляє місцевий активіст Олександр Клімов.

Як зазначається, «схема» полягає в наступному: припустимо, у вас є приватний будинок, де встановлено лічильник на газ. Якось до вас можуть навідатись інспектори, нібито, перевірити лічильник; в подальшому без складання відповідного акту лічильник знімають та вилучають під приводом його перевірки. Через деякий час вас просять з’явитись на засідання комісії АТ «Оператор газорозподільної системи «Львівгаз», на якій буде повідомлено, що експертиза встановила стороннє втручання в роботу лічильника газу (це або пошкоджена пломба та різні надумані причини). Експертизу проводять без вашої присутності експерти ПАТ «Львівгаз», а там все «схвачено».

В подальшому у цій конкретній ситуації людині нарахували 16 тис. грн. штрафу та вимагали сплатити вартість проведення експертизи, вартість нового лічильника та вартість послуг встановлення нового лічильника.

Відповідно до пунктів 3.1.3, 3.2.2 Положення «Про проведення експертизи лічильників газу, установлених у споживачів і призначених для обліку природного газу в побуті», затвердженого наказом Міністерства палива та енергетики №619 від 27 грудня 2005 року (далі-Положення), у разі виявлення представником газопостачальної (газотранспортної) організації ознак таких порушень, як: невідповідності показів лічильника об’ємам газу, використаних газовими приладами та пристроями споживача; ознак порушень конструкції лічильника газу, у тому числі несправності лічильного механізму, або порушень у роботі лічильника; ознак зняття мастичних пломб або порушення повірочного тавра; зриву або пошкодження пломб газопостачальної (газотранспортної) організації на лічильнику газу або на патрубках лічильника; пристроїв, які застосовані для навмисного зниження показів лічильника газу, – складається акт про виявлені порушення.

Акт про виявлені порушення підписується представником газопостачальної (газотранспортної) організації та споживачем, що є підставою для проведення експертизи лічильника газу та відшкодування збитків.

При наявності акта про виявлені порушення газопостачальна (газотранспортна) організація зобов’язана протягом трьох робочих днів (у містах) від дати його реєстрації демонтувати та відправити лічильник газу на експертизу.

За результатами проведення експертизи складається акт, який підписується всіма членами комісії, а також споживачем або його вповноваженою особою.

Про демонтаж лічильника газу для проведення експертизи складається акт (п.3.2.3, 3.2.2 Положення).

Ні в якому разі без акту з детальним описом лічильника не віддавайте лічильник та по можливості фіксуйте на відео дії інспекторів, а то будете мати великий штраф та додаткові витрати і потім не зможете довести, що ви праві.

«Відомо як мінімум про 6 таких випадків по селах Сокальщини», – повідомляє «Над Бугом».

 

Коментарі

Позначки: , , ,