Новини

Посол розповів про головні здобутки у відносинах із Канадою

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«Починаючи із першого серпня абсолютна більшість товарів, які ми продаємо один одному, не обкладається митами. Це означає, що покращилися умови для виробників як в Україні, так і в Канаді», – нагадав Шевченко.

За його словами, другим «магістральним» напрямком відносин стала оборона.

«Минулого року ми підписали оборонну угоду з Канадою, також була продовжена на два роки тренувальна місія UNIFIER. До того ж у грудні Канада включила Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї. Слід нагадати і про те, що на День незалежності канадські військові разом із нашими крокували Хрещатиком. Словом, ми виходимо на дуже якісне братерство по зброї, важливість якого в умовах війни переоцінити неможливо», – зауважив посол.

Канада також ухвалила так званий «акт Магнітського» й наклала санкції на 30 громадян РФ, яких підозрюють у порушенні прав людини.

«Для України і Канади це дійсно був дуже потужний рік», – підсумував Шевченко.

Нагадаємо: у листопаді минулого року Канада вперше застосувала на практиці так званий «акт Магнітського» та наклала санкції на 30 росіян, яких підозрюють у причетності до порушень прав людини. Їх кошти та майно на території Канади було заморожено, а їм самим – заборонено в’їзд до країни. Росія у відповідь на це нібито вжила контрсанкції, однак досі не оголосила, на кого вони поширюються.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: Канада

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

55 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

1 годину тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

4 години тому