Поруч з перинатальним центром у Львові збудують новий хірургічний корпус «Охматдиту»

Новини 02 Вересня, 2022 333

На засіданні містобудівної ради представили ідею будівництва нового хірургічного корпусу Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Про це повідомляє Leopolis.news, пише «Четверта студія».

Його збудують  поряд з перинатальним центром, в зеленій зоні, на місці насосної станції, яку буде перенесено, та пожежних резервуарів які планують зберегти. Новий корпус матиме 8-9 поверхів – 42 метри висоти, з майданчиком для посадки гелікоптерів на даху. Площа забудови земельної ділянки складатиме 3 тис. кв. м, а загальна площа будівлі 28 тис. кв. м.
За інформацією розробників проєкту будівництва на даний час остаточно формується медичне завдання що дозволить виключити дублюючі функції з основним корпусом лікарні.

Будівництво нового хірургічного корпусу відбуватиметься за держзамовленням, а замовником виступає Управління капітального будівництва Львівської ОВА, яке у грудні минулого року оголосило тендер на «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нового хірургічного корпусу КНП ЛОР «Охматдит». Тендер виграло Державне підприємство «Містопрєкт» з ціною 19  730 103,00 грн.

Згідно з зазначеним в тендері медичним завданням будуватимуть Регіональний центр медицини дитинства, який об’єднає КНП ЛОР «Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «Охматдит» і КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований  дитячий медичний центр».

Новий центр матиме: відділення невідкладної медичної допомоги, відділення анестезіології та інтенсивної хірургії, інтенсивна терапія новонароджених з виїзною бригадою, відділення хірургії новонароджених, відділення раннього дитинства, операційний блок, ортопедію і травматологію, два хірургічних відділення, відділення голови та шиї, урологічне відділення, інфекційне відділення, реабілітаційне відділення та лабораторію.

У зв’язку із змінами ДБНів проєктанти мають напрацювати варіанти розташування приміщень цивільного захисту з можливістю надання невідкладної медичної допомоги і проведенням операцій.

Коментарі

Позначки: , ,