Новини

Порошенко звинуватив ДБР у брехні про події на Майдані 18 лютого 2014 року

Кримінальна справа проти депутата Верховної Ради VIII скликання Тетяни Чорновол – це спроба знівелювати цінності, на яких тримається незалежність України, та влаштувати російське судилище над учасниками Майдану.

Про це у Telegram заявив п’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“ДБР бреше. Революція гідності почалася з розвороту нашої країни з дороги в Євросоюз до Росії і звірячого побиття студентів-євромайданівців 30 листопада 2013. Далі був ще жорстокіший розгін активістів і журналістів 1 грудня. Перед новим роком 2014-го мало не до смерті побили Тетяну Чорновол, а вже в січні убили Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького”, – нагадав Порошенко.

“18 лютого 2014 справжнє побоїще у Маріїнському парку почалося не по обіді, а вранці. Я теж там був. Допомагав пораненим, яких били тітушки та розстрілювали беркутівці”, – додав він.

Порошенко підкреслив, що чинна українська влада свідомо віддала ДБР на відкуп адвокату Віктора Януковича. “Фактичним керівником Державного бюро репресій, як називають його в народі, є Бабіков, який отримував гроші від свого “ростовського” клієнта”,  написав Порошенко.

Саме тому підозра Чорновол є спробою переписати історію України під диктовку Кремля, наголосив він.

“Але вона не вдасться. Бо є ми. Ми – носії пам’яті. Ми були там і ми пам’ятаємо все. І нас багато. Значно більше ніж куплених Януковичем бабікових”, – запевнив п’ятий президент.

Порошенко також оприлюднив відео, відзняте о 09:30 ранку 18 лютого 2014 року, коли він керував евакуацією пораненого з Маріїнського парку:

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

5 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

13 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

13 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

14 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

17 години тому