Новини

Порошенко завтра у Софії Київській візьме участь в інтронізації предстоятеля ПЦУ

Президент України Петро Порошенко у неділю, 3 лютого, візьме участь у літургії та чині інтронізації предстоятеля Православної Церкви України, яка пройде у Софії Київській.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

“У неділю, 3 лютого, Президент України Петро Порошенко візьме участь у літургії та чині інтронізації Предстоятеля Православної Церкви України”, – йдеться у повідомленні.

15 грудня Об`єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкви України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

31 січня архієпископ Чернігівський і Ніжинський Православної церкви України Євстратій (Зоря) заявив, що інтронізація Епіфанія довершить процес усталення єдиної помісної Православної церкви України.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Ядерній зброї рф є противага

Військово-політичне керівництво рф, напевно, не дуже добре розуміється на власних об’єктах атомної енергетики та можливих…

10 години тому