Патріотичний табір виборців не повинен розпорошити свої голоси, щоб мати ефективну команду для протидії реваншистам і п’ятій колоні в парламенті нового скликання. Про це лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко заявив під час виступу перед прихильниками у Луцьку біля стін древнього замку Любарта.

«Патріотичний виборець має розуміти – сьогодні нібито пропонують різноманіття політичних сил, за які можна проголосувати, але абсолютна більшість з них не має жодного шансу, щоб подолати бар’єр. І нам треба не допустити, щоб голос патріотичних сил був змарнований, бо якщо політична сила не подолає бар’єр – це означає, що ваш голос піде Медведчуку, Бойку, Новінському, Мураєву. Тому голосувати потрібно за сильну і надійну партію, яка точно зможе захистити інтереси України в стінах парламенту», – наголосив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що єдиний шанс ворогів зупинити Україну на шляху до членства в НАТО та Євросоюзі – це, як і сто років тому, посіяти чвари всередині держави поміж українців.

«Єдине, що потрібно Путіну – чвари всередині України. Бо ніколи йому не добитися, щоб наша армія і наша країна була не в змозі дати відсіч агресору. Більшість політиків, на жаль, недооцінюють загрозу реваншу. Цю загрозу дуже добре усвідомлює лише наша команда «Європейської солідарності». Ми будемо рішуче захищати наші цінності: армію, мову, віру, незалежність, демократію. Для цього ми маємо силу, досвід, ми подолали половину шляху для інтеграції в ЄС і зараз точно не можна зупинятись», – заявив лідер партії «Європейська Солідарність».

«Стіни замку Любарта є свідками тих часів, коли в Україні знаходився не лише географічний, а політичний центр Європи. В цьому замку 590 років тому відбувся з’їзд європейських монархів. Я вірю, що в недалекому майбутньому я буду мати можливість тут, в замку Любарта, зібрати саміт європейських лідерів», – переконаний Петро Порошенко.