Новини

Порошенко прибув до Стамбула, де сьогодні відбудеться церемонія підписання Томосу

Президент України Петро Порошенко прибув до Стамбула, де сьогодні відбудеться церемонія підписання Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Урочистості, пов’язані з Томосом, триватимуть у Вселенському патріархаті в Стамбулі два дні. Завтра, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та Митрополит Епіфаній.

Як повідомляє агентство, у Стамбулі вже розпочалася зустріч Президента України Петра Порошенка з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Президент України з дружиною Мариною Порошенко перебуває з візитом у Туреччині з нагоди підписання та вручення Томосу про автокефалію об’єднаної Православної церкви України.

Після зустрічі з Ердоганом Порошенко відвідає Вселенський патріархат, де відбудеться церемонія підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

Українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, вже прибула до Стамбула.

Про це у “Твіттері” повідомив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Українська делегація приїхала в Стамбул \ “Твіттер” Андрія Парубія

“Українська делегація прибула до Стамбула отримувати Томос Вселенського Патріарха про Автокефалію Православної Церкви в Україні”, – написав Парубій.

На знімку крім Парубія, видно третього президента України Віктора Ющенка, міністра оборони Степана Полторака, предстоятеля ПЦУ Епіфанія та інших.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

1 день тому