Порошенко дав пораду Зеленському перед зустріччю світових лідерів у Польщі

Новини 25 Серпня, 2019 67

Фото: Радіо "Свобода"

Порошенко закликав нагадати, що спроби умиротворення агресора лише розпалюють його апетит

П’ятий президент Петро Порошенко закликав нову українську владу нагадати під час зустрічі світових лідерів у Польщі 1 вересня, що спроби умиротворення агресора лише розпалюють його апетит.

Про це зазначив Порошенко під час виступу на організованому ним прийомі з нагоди Дня Незалежності, трансляція якого наживо велася на сторінці Петра Порошенка  у Facebook.

Незалежність не здобувається раз і назавжди. За неї треба боротися і її захищати. Легко дістається лише рабство. Фундаментальні зміни, які ми зробили за п’ять років, на жаль, не стали незворотними, і ми все ще маємо боротися, щоб їх захистити. Я переконаний, що основу ми заклали доволі міцну. І нам вдасться її втримати і захистити від усіх атак. Територіальну цілісність нашої прекрасної держави буде відновлено. Україна стане невід’ємною частиною Європейського Союзу і НАТО.Україна була, є і буде!Вітаю усіх з Днем Незалежності! Слава українському народу і Слава Україні!

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 24 серпня 2019 р.

“Спроби умиротворення агресора лише розпалюють його апетит. Про це Україна має ще раз нагадати лідерам тих країн, які за тиждень зберуться у Польщі, щоб відзначити вісімдесяті роковини початку Другої світової війни. Путіна там не буде, і за це – особлива подяка офіційній Варшаві”, – зазначив Порошенко.

Порошенко назвав “категорично неприйнятними” можливі наміри повернути Росію за стіл «Великої сімки», та нагадав, що жодна з вимог, “які змусили з ганьбою витурити Московію з елітного клубу”, Кремлем не виконана.

“Крим не повернуто. Донбас далі стікає кров’ю. Москва утримує за ґратами українських заручників замість того, щоб виконати чіткий і однозначний припис Міжнародного трибуналу з морського права і звільнити наших військовополонених і політичних в’язнів”, – наголосив Порошенко.

«Укрінформ»

 

Коментарі

Позначки: