Поради від МЗС: як українському туристу не потрапити за грати в Індії

Новини 22 Травня, 2018 103

Міністерство закордонних справ України радить українцям суворо дотримуватися міграційного законодавства Індії при відвідуванні цієї країни.

Як повідомили у департаменті консульської служби МЗС України, у зв`язку з очікуваним збільшенням кількості громадян України, які у період відпусток планують відвідати Індію, Міністерство закордонних справ України звертає увагу українських туристів «на необхідність неухильного дотримання законодавства Індії, у тому числі у міграційній сфері».

«Відповідно до індійського закону про іноземців (Foreigners Act), перевищення іноземними громадянами строків перебування в країні, які визначені у виданих їм візових документах, тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, а використання фальшивих паспортних документів для в’їзду в країну карається тюремним ув`язненням строком до 8 років та грошовим штрафом від 10 до 50 тис. індійських рупій», – йдеться у рекомендаціях МЗС.

У відомстві також наголосили, що використання іноземцями туристичної візи для інших видів діяльності також підпадає під дію закону про іноземців, який передбачає відповідальність за порушення умов, визначених у дійсних візових документах, у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з можливістю накладання грошового штрафу.

«Під час перебування в Індії українцям доцільно враховувати, що відвідування окремих районів індійських штатів Аруначал Прадеш, Джамму і Кашмір, Сіккім, прикордонних регіонів штатів Уттар Прадеш і Раджастхан, союзних територій Андаманські та Нікобарські острови потребує, крім візи, окремого дозволу Міністерства внутрішніх справ Індії. В`їзд на заборонені/обмежені для відвідування території без дозволу компетентних індійських органів, або перебування там довше, ніж це визначено у наданому дозволі, тягне за собою кримінальну відповідальність та карається тюремним ув`язненням на строк до 8 років та грошовим штрафом від 10 до 50 тис. індійських рупій», – йдеться у повідомленні МЗС.

Також наголошується, що використання безпілотних літальних апаратів без дозволу Департаменту цивільної авіації Індії на території країни заборонено.

 

Коментарі

Позначки: