Понад 3 роки позбавлення волі за крадіжку телефону в 20-річної тернополянки на львівському вокзалі

Новини 23 Березня, 2023 112

Обіцяв вивезти із Запоріжжя до Мелітополя. У Львові судитимуть фейкового перевізника

23 березня 2023 року Львівський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу на вирок Залізничного районного суду м. Львова від 18 листопада відносно раніше судимого за повторні крадіжки.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу суду.

Коротко про обставини справи

Ввечері, 15 жовтня 2020 року, 20-річна тернополянка перебувала в приміщенні зали очікування для громадян на Головному вокзалі м. Львова, що на площі Двірцевій. Коли остання заснула,  51-річний житель Городоцького району зумисно скористався відсутністю стороннього нагляду та поцупив у дівчини мобільний телефон марки «Neffos X 20», а також провідні навушники «Sony», які знаходились на дерев`яному стільці поруч потерпілої. Своїми діями обвинувачений завдав їй майнову шкоду на загальну суму 3000 грн.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, і призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на два роки.

На підставі ст.71 КК України до призначеного покарання частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 5 травня 2020 року та призначено остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 3 роки 1 місяць.

Розгляд апеляційної скарги

Не погоджуючись з вироком суду обвинувачений подав апеляційну скаргу, яку в судовому засіданні підтримав його захисник. Проте прокурор заперечив доводи апелянта, вважаючи вирок суду першої інстанції законним та обґрунтованим, оскільки останній неодноразово вчиняв крадіжки, і вже будучи засудженим з іспитовим строком вчинив нове кримінальне правопорушення.

Відтак, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила залишити без задоволення апеляційну скаргу, а вирок Залізничного районного суду м. Львова – без змін.

Коментарі

Позначки: ,