Понад 23 тисяч українців з інвалідністю отримали допомогу з моменту повномасштабного вторгнення

Новини 13 Липня, 2023 93

Понад 23 тисяч українців з інвалідністю отримали допомогу з моменту повномасштабного вторгнення

Понад 23 тисяч українців з інвалідністю отримали допомогу з моменту повномасштабного вторгнення в рамках міжнародного проєкту. В Україні проєкт реалізує громадська спілка “Ліга Сильних” у партнерстві з 11 організаціями  за фінансової підтримки European Disabilities Forum (EDF).

Про це повідомила виконавча директорка організації Дар’я Сидоренко, пише Четверта студія.

«Більше року в Україні працює міжнародний проєкт підтримки людей з інвалідністю. На даний момент понад 23 тисячі українців отримали допомогу. Разом із нашими партнерами – це 11 громадських організацій, нам вдалося реалізувати цей проєкт. Ми очікуємо, що цей проєкт підтримки буде продовжений. Вже найближчим часом буде прийнято рішення”, – розповіла виконавча директорка громадської спілки «Ліги Сильних» Дар’я Сидоренко.

За словами Дар’ї Сидоренко, найбільша кількість звернень – 14 929 стосувалась консультаційної та інформаційної допомоги. За гуманітарною допомогою звернулося 3980 українців з інвалідністю. Соціальна підтримка: навчання для дітей, реабілітація та тимчасове житло посідає третє місце за кількістю запитів – 3879.

Нагадаємо, що проєкт European Disabilities Forum (EDF) почав працювати в Україні в червні 2022 року. У рамках проєкту 11 громадських організацій надають різні види допомоги для людей з інвалідністю, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Ліга Сильних» – громадська спілка, яка була утворена в кінці 2021 року. Головне завдання – об’єднати громадські організації та активізувати людей з інвалідністю для участі в реалізації власних прав. З моменту повномасштабного вторгнення одним із фокусів роботи організації стала допомога людям з інвалідністю. Наразі в спільноту «Ліги Сильних» входять 53 організації.

Коментарі

Позначки: