Новини

Померла Ірина Берест

8 серпня 2021 р. запам’ятається нам як останній день земного шляху чудової, скромної людини, націоналістки, громадської діячки, карного члена ОУН-б та КУН.

Про це пише історик Микола Посівнич, інформує Четверта студія.

ІРИНИ БЕРЕСТ – “ДЕБОРИ”

Цій жінці випала нелегка стежка довжиною у понад 80 років, повна випробувань і викликів.

Сл. п. Ірина Берест народилася 7 січня 1941 р. у Львові в патріотичній українській родині учасників національно-визвольної боротьби.

Саме тому сім’я школярки 63-ої Львівської школи на Личакові зазнала репресій. Навчання довелося продовжити у далекому Сибіру.

Поневіряння на чужині, люті морози й голод гартували характер патріотки.

Після повернення в Україну Ірина закінчила школу і вступила до Львівської політехніки. Та повернутися до власного будинку на вул. Міжгірній вдалося не одразу, бо у будинку мешкав один із «визволителів». Тож знову поневіряння… вже на рідній землі. А, згодом, навчання в інституті, праця на пошті, заводі «Мікроприлад» провідним інженером відділу метрології, де брала участь в проведенні Державних випробувань вимірювальних приладів на відповідність вимогам стандартів.

Спроба збудувати власну щасливу сім’ю не увінчалася успіхом у зв’язку із втратою сина.

Жертовність, обов’язковість, принциповість, незламний патріотизм, інтелігентність і дивовижна скромність. Яскравий сарказм, унікальне почуття гумору ніколи не полишали її.

На жаль, мало кому вдалося почути її чудові вірші, сповнені жіночого смутку, любові до України.

У перші роки незалежності Ірина Берест занурилася у активну громадську роботу. Впродовж понад 25 років виконувала обов’язки секретаря-діловода Конгресу Українських Націоналістів та суміжних націоналістичних організацій. Брала активну участь у роботі Ліги Українських Жінок, Просвіти та ветеранських і релігійних спільнот, Центру національного відродження ім. Степана Бандери, ОУН-б

Глибокий сум від тяжкої втрати переповнює серця близьких, знайомих, приятелів і друзів.

Щира молитва і вічний спокій душі Ірини Берест.
Вічна пам’ять і Царство Небесне.

ПС. Похорон відбудеться завтра, 10.08.21 р. о 14.00 в капличці за адресою: вул. Орлика, 6

Коментарі

Олег Довганик