Новини

Полу Манафорту висунули звинувачення за 12-ма пунктами

Екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його давньому діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення за 12-ма пунктами. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві міністерства юстиції США, пише УНІАН з посиланням на ТСН. Документ опублікований американським Міністерством юстиції.

У документі вказується звинувачення за 12 пунктами, серед яких змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації та неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках. Значна частина звинувачення пов’язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Як повідомляє Департамент юстиції США, Манафорт та Гейтс впродовж років працювали політичними консультантами та лоббістами. Зокрема, наголошується, що між 2006 та 2015 роками вони виступали в якості незареєстрованих агентів уряду України, політичних сил Партії регіонів та «Опозиційного блоку», отримавши за свою роботу десятки мільйонів доларів. «З метою приховування виплат України від влади Сполучених Штатів, приблизно з 2006 року до принаймні 2016 року Манафорт та Гейтс відмивали гроші за допомогою десятків американських та іноземних корпорацій, компаній та банківських рахунків», – підкреслюється в обвинуваченні.

Нагадаємо, Манафорт у понеділок разом зі своїм адвокатом сам прийшов до представників міністерства юстиції.

Ілюстрація: Хвиля

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 хв. тому

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

7 години тому