Польські перевізники не передали Києву жодних офіційних вимог, – Мінінфраструктури

Новини 09 Листопада, 2023 106

На кордоні з Польщею водій вантажівки намагався ввезти товар як гуманітарну допомогу

Блокування кордону

Польські перевізники блокують три пункти пропуску “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава-Руська”, “Дорогуськ – Ягодин”

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише Четверта студія.

“Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи “Шляхи солідарності”. Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію”, – йдеться у повідомленні.

У Мінінфраструктури зазначили, що офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

“З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи “Шлях”. За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані”, – додали у відомстві, додавши, що команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,