Новини

Польща змінила порядок пропуску громадян не з ЄС

Рада Міністрів Республіки Польща ухвалила зміни у порядку пропуску громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу, у тому числі з України.

Це рішення було прийнято у Польщі 17 грудня, інформує пресслужба Державної прикордонної служби України у Фейсбуці, передає Четверта студія.

“17 грудня 2021 року Рада Міністрів Республіки Польща прийняла зміни в порядку пропуску громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України)”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, цими змінами було доповнено категорію осіб, яким для в’їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування.

До цих осіб відносяться діти до 5 років та особи, які здають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих осіб; а також – громадяни, які перетинають кордон у рамках виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

У відомстві нагадали, що з 15 грудня 2021 року набрали чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Польщі з-поза меж Євросоюзу, у тому числі з України.

Так, при перетині кордону особи мають надати представникам Прикордонної служби Польщі, крім сертифіката про вакцинацію, результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

У ДПСУ поінформували, що ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікунів, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

17 грудня у ДПСУ поінформували, що на кордоні України з Угорщиною затримали нелегалів із Сомалі та Ємену.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

1 день тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

1 день тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

1 день тому