Новини

Польща може виступати великим транзитером палива для України

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко після завершення польсько-українського енергетичного форуму у Варшаві, присвяченого розв’язанню кризи, що склалася на паливному ринку України.. пише Четверта студія.

«Нам вдалось посадити за один стіл представників польського та українського бізнесу, а також логістичні підприємства і компанії, які керують паливною інфраструктурою. Це дозволило знайти практичні рішення для збільшення об’єму поставок у найближчий час», – підкреслила Свириденко.

Також вона додала, що до польського ресурсу є можливість додати нафтопродукти з США, регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА), німецьких, скандинавських і балтійських нафтопереробних заводів. Доставлятися пальне буде комбінованими видами транспорту через Польщу.

Також на форумі обговорили можливість отримання додаткових обсягів пального від польських трейдерів і збільшення перевалки, зокрема через одну з провідних польських компаній PERN SA.

«Для збільшення відвантажень ми синхронізували графіки роботи АТ “Укрзалізниці” та польської PKP, які тепер в оперативному режимі можуть миттєво вирішувати проблемні питання. Тож очікуємо, що вже найближчим часом паливні ресурси доставлятимуться швидше, а на українських заправках зникнуть черги», – підсумувала Свириденко.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

22 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

23 години тому