Політика Президента Порошенка на децентралізацію дала всім велику можливість, – Синютка

Новини 09 Червня, 2019 116
Українці мають жити краще тут, на своїй землі, - Синютка. Фото Ольга Матейчик

Українці мають жити краще тут, на своїй землі, - Синютка. Фото Ольга Матейчик

“Чому я сьогодні тут?  Я маю велику честь, маю велику гордість репрезентувати особливий край, особливих людей. Тому що ще в кінці 80-тих, ще в імперії зла першими розгорнули синьо-жовте знамено, підняли, стали на повний зріст і сказали: на карті світу повинна бути НЕЗАЛЕЖНА СОБОРНА САМОСТІЙНА УКРАЇНСЬКА ДЕРЖАВА”, – про це під час з’їзді партії “Європейська Солідарність” заявив лідер Львівщини Олег Синютка.

“І ми пронесли це знамено через Помаранчеву Революції, через Революцію Гідності, через російсько-українську війну і на Президентських виборах ми продемонстрували, що ми є послідовні прихильники українського європейського шляху вибору і я переконаний, що ця щоденна послідовна робота обов’язково дасть результат перемоги УКРАЇНСТВА, перемоги українства в Україні і підтримки українства у всьому світі”, – зазначив Олег Синютка.

Він також додав: “А ще – ми БУДУВАЛИ. Будували дороги, школи, садочки, нові виробництва, тому, що ми розуміємо , що українці мають жити краще. Краще тут, в Україні , на своїй землі. Я, направду, завдячую тим, що політика Президента Порошенка на децентралізацію дала всім велику можливість. Одні цю можливість використали, а інші, можливо, через безпомічність , можливо, через непрофесійність, можливо через незграбність не зуміли скористатись цим шансом, коли ресурси отримали всі місцеві громади, коли самі місцеві громади мають можливість бути самими собою. Звичайно, ті, кому це не вдалося, постарались перекласти свою відповідальність на когось іншого. А на кого можна перекласти – на того, хто найбільш впізнаваний, хто ніколи не згинається і на повний голос говорить: будуємо українську державу.

Я не знаю, чому? Чи тому що ми були найменше серед всіх територій під московському імперією, чи тому що ми найближче географічно до Європейського Союзу, але я точно знаю, що Україна не може бути без ЄС та НАТО. Ніколи ЄС та НАТО не буде повноцінним без УКРАЇНИ.

Для нас ЄС – це не просто абревіатура, Європейський Союз для нас – це добре заможне життя, а Північноатлантичний Оборонний Альянс – це не просто НАТО, це БЕЗПЕКА держави, безпека кожного громадянина України.

Ми знаємо рецепт для цього: ЄДНІСТЬ. Єдність всіх українців для захисту тих здобутків, які ми маємо сьогодні, єдність всіх українців для побудови доброго заможного життя в України, єдність для нашої спільної перемоги.

Я хочу сказати на весь голос, так як сьогодні звучить Марш нової української армії: «веде нас в бій борців упавших слава. Для нас закон – найвищий то наказ: Соборна українська держава: вільна й міцна від Сяну по Кавказ»”, – наголосив Олег Синютка.

https://www.facebook.com/olha.mateychyk/videos/2266126066815568/

Коментарі

Позначки: , ,