Поліцейські Львівщини закликають дотримуватись вимог законодавства під час виборів Президента

Новини 09 Лютого, 2019 61

Ілюстративне фото

Повідомити про виявлені порушення виборчого законодавства можна, зателефонувавши на оперативну лінію 102 або звернувшись із заявою у територіальний підрозділ поліції. Особи, винні у скоєнні правопорушення , будуть притягнуті до відповідальності. Про це інформує ГУ НП у Львівській області.

Так, згідно з виборчим законодавством, друковані матеріали передвиборчої агітації повинні містити: відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку на те, з використанням обладнання якого підприємства здійснювався друк, номер партії, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, а також замовника відповідних матеріалів.

Від початку виборчої кампанії на Львівщині було зафіксовано два випадки правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.212-13 (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Друковані матеріали, які не містять зазначених відомостей, повинні бути вилучені і зберігатись до прийняття відповідного рішення суду.

Коментарі

Позначки: