Поблизу Львова чоловік облаштував центр реабілітації птахів (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 10 Жовтня, 2021 193
Поблизу Львова чоловік облаштував центр реабілітації птахів. Фото: Суспільне

Поблизу Львова чоловік облаштував центр реабілітації птахів. Фото: Суспільне

У селі Підрясне неподалік Львова діє Центр реабілітації для птахів “Вільні крила”. Там приймають травмованих пернатих, а після лікування їх повертають назад у природу. Центр працює на волонтерських засадах. Нині у притулку мешкають понад 200 птахів.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Суспільне.
Засновник реабілітаційного центру для птахів “Вільні крила” Віктор Шельвінський. За освітою чоловік ветеринар. Віктор лікує птахів понад 18 років.
Для птахів він придбав спеціальні шапочки, аби мінімізувати стрес пернатих.

“Це шапочки, які надівають пташкам, які тільки прибули, щоб мінімізувати їхній стрес і для того, щоб їх не турбували зовнішні подразники. Вони зроблені зі шкіри. На кожен вид пташечки інші розміри”, — розповідає Віктор.

Усі птахи живуть у наближених до природи умовах.

Щомісяця на їхнє утримання потрібно близько 10 тисяч гривень, розповідає засновник реабілітаційного центру для птахів “Вільні крила” Віктор Шельвінський.

У центрі реабілітації проживає 48 видів птахів. Серед них – сови, папуги, голуби, лелеки, крук, папуги, качки і золотий фазан. Загалом тут понад 200 птахів. Є і червонокнижний пугач, і чорний лелека.

Птахів лікують, реабілітують, а потім відпускають у дику природу.

“Це фантастичний емоційний стан, коли ця пташечка вилікувалася і ти її відпускаєш. І вона повноцінно летить. Це найбільші позитивні емоції”, — каже Віктор Шельвінський.

Тих птахів, які не можуть повернутися у дику природу віддають у Галицький національний природний парк чи зоопарки.

Віктор Шельвінський каже, хотів би, щоб на території центру була ветклініка, карантинна зона, добудовані вольєри. А ще хоче, аби, його центр був своєрідним лекторієм для школярів. Щоб навчати їх як правильно і відповідально поводитись з птахами.

Коментарі

Позначки: , ,