Новини

Після збільшення доплат військові на передовій отримуватимуть понад 1 тис. доларів на місяць – Порошенко

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку збільшити доплати військовим на першій лінії оборони в зоні проведення операції Об’єднаних сил ще на 5 тисяч гривень, після цього бійці на передовій загалом отримуватимуть понад 1 тисячу доларів США на місяць.

Про це Порошенко повідомив під час виступу з нагоди дня піхоти в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, який транслювали українські телеканали, – передає УНІАН.

«Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення доплат грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії операції Об’єднаних сил», – заявив він.

За словами Порошенка, доплати військовослужбовцям, які перебувають на першій лінії оборони, збільшено до 17 тисяч гривень.

«Що буде загалом – мінімум 10,3-10,4 тис. грн, це грошове забезпечення, 12 тис. грн доплати, які є зараз,і плюс 5 тис. грн – це 17 тисяч гривень доплати, і виходимо на суму, яка перевищує 27 тисяч гривень на кожного військовослужбовця», – підкреслив він.

«Як ми і наголошували, український воїн на першій лінії буде отримувати майже тисячу гривень на день і понад тисячу доларів на місяць», – додав Порошенко.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко