Новини

Підтримка держави вражає: в Україні можуть припинити виплати деяким переселенцям

Внутрішньо переміщеним особам, чий дохід перевищує 9 444 грн на місяць, можуть не продовжити виплати.

Про це розповів в ефірі телеканалу «Київ24» заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк, передає Четверта студія.

За словами депутата, масово позбавляти коштів внутрішніх переселенців не будуть. Йдеться лише про тих, у кого сукупний дохід перевищує 9 444 грн в місяць. Стосуватися нова норма буде тих людей, які звертатимуться за продовженням виплат.

Також виплати будуть припинені у випадках, коли людина не вказала дані про зміну місця роботи чи місця проживання, або про зміну рівня доходів чи кількості членів родини.

Водночас Цимбалюк зауважив, що в Україні планують збільшити кошти для відшкодування за оренду житла для тих переселенців, хто сьогодні живе у централізованих гуртожитках, готелях тощо.

Як повідомлялося, з 1 вересня в Україні на пів року продовжать виплати для внутрішньо переміщених осіб, які їх до цього отримували. У Міністерстві соціальної політики зауважили, що критерії для отримання права на виплату не змінились.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts