Підпільна українська мережа допомагає знищувати війська РФ у Донецьку, — ISW

Новини 18 Грудня, 2022 135

Сєвєродонецьк

Українські партизани координують свої зусилля з ЗСУ для нанесення ударів по російським цілям

За інформацією військових дослідників, українські партизани продовжують підривну діяльність щодо російської окупації. Зокрема, повідомляють ЗСУ відомості про важливі цілі.

Українські партизани координують свої зусилля з Києвом для нанесення ударів по російським цілям, така співпраця принесла результати в місті Донецькій області.

Про це повідомляє «Інститут вивчення війни» у своєму зведенні.

У понеділок близько 100 осіб особового складу та техніка окупаційних військ у Горлівці були знищені після того, як партизани передали українським силам дані про місце знаходження ЗС РФ, згідно з даними Центру національного спротиву.

За інформацією ISW, українські партизани продовжують підривну діяльність щодо російської окупації тим, що повідомляють ЗСУ відомості про важливі цілі.

Секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв’ю The Wall Street Journal заявив, що «наші хлопці та дівчата всюди» допомагають Україні деокупувати захоплені російськими військами території.

Наголошувалося, що партизани у Херсоні допомагали завдавати точних ударів по російським військам, що допомогло змусити окупантів залишити місто у листопаді.

У своєму зведенні ISW також повідомило, що російські війська намагалися захопити всю Донецьку область і що майбутній наступ у західному напрямку регіону доповнить наступальні спроби на околицях міста Донецьк.

Аналітики також припускають, що російські сили можуть провести масштабний наступ на заході Донецької області, щоб побудувати максимально можливий наступ у районі Вугледару — Павлівка.

Нагадаємо, що Залужний назвав стратегічні завдання української армії у війні. Головнокомандувач заявив, що для України важливо не втрачати позиції, створювати резерви та готуватися до нової битви на початку 2023 року.

Нагадаємо, за повідомленням   ГУР МОУ, окупанти в окупованому Криму намагаються додатково укріпити берегову лінію, мінуючи територію, побоюючись висадки українського десанту.

Коментарі

Позначки: