Новини

Підлеглі Садового підняли вартість проїзду у львівських маршрутках

Виконавчий комітет підтримав рішення щодо коригування вартості проїзду в автобусному транспорті Львова до 7 гривень. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Воно вступить в дію з моменту оприлюднення у ЗМІ.

«Нам вдалося досягти домовленостей з приватними перевізниками на автобусних маршрутах загального користування. Вони погоджуються надавати послуги з безкоштовного перевезення пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи. Відповідне рішення сьогодні було подано на розгляд виконавчого комітету», — розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Також пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи будуть їздити у Львові безкоштовно у всьому міському громадському транспорті.

«Це надзвичайно важливе питання. Перемовини були важкими. Але ми мусимо йти на ці кроки, щоб підтримати людей», — коментує в. о. міського голови Львова Геннадій Васьків.

Нагадаємо, приватні перевізники припинили безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та інвалідів 3 групи з 20 січня 2018 року. Пільговий проїзд залишався лише у комунального перевізника АТП № 1.

Після проведення конкурсу постійні договори на перевезення були підписані 5 листопада 2018 року, терміном на 5 років, з ТзОВ «Міра і К», «АТП-14 630», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ» та ЛК АТП № 1.

Також торік місто суттєво оновило кількість машин, які курсують на міських автобусних маршрутах, — придбано 100 автобусів МАЗ та 50 автобусів «Електрон». Закуплено 30 трамваїв з Берліна. Уже підписано перші угоди щодо закупівлі цього року 50 нових тролейбусів «Електрон». Готується закупівля 10 нових трамваїв і 100 нових автобусів. Також місто веде перемовини з Міжнародною фінансовою корпорацією щодо закупівлі 100 електробусів.

«Умовами договору з перевізниками передбачено на 35% оновлення автобусного парку до кінця року. У 2020 році — на 50%. Це чітко передбачає договір. Також комунальне АТП за 2018 рік суттєво оновило склад», — наголосив в. о. начальника управління транспорту Олег Партика.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині першого заступника сільського голови викрито на одержанні 4 000 доларів США хабаря

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито першого заступника…

25 хв. тому

Грошове забезпечення членам сімей полонених, заручників, інтернованих та зниклих безвісти за особливих обставин

Зверніть увагу, що для призначення виплати безвісно відсутнім військова частина вважає захисника, зниклого безвісти під…

31 хв. тому

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці

Підозрюваного у вбивстві Фаріон залишили в СІЗО ще на два місяці - до 17-го листопада…

3 години тому