Новини

Петро та Марина Порошенко зустрілися з представниками скаутської організації та прийняли від них Віфлеємський Вогонь Миру

П’ятий Президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко прийняли Віфлеємський Вогонь Миру від львівського осередку ГО “Скаутство Європи в Україні”. Про це пише “Четверта студіяпосилаючись на телеканал “Прямий”.

“Для нас сам факт нашої зустрічі – величезне задоволення. Дякую вам за цю неймовірну ініціативу і святий вогонь, який з Віфлеєму, місця народження Спасителя сьогодні скаутськими і церковними зусиллями був розповсюджений майже в кожну українську родину.

Я хочу скористатися цією нагодою і всіх закликати, щоб українські діти, українська молодь обов’язково доєдналися до скаутського руху. Скаутський рух – це виховання патріотизму і любові до України. Скаутський рух – це виховання справжніх українців і українок”, – сказав Петро Порошенко.

Представники “Скаутства Європи в Україні” вручили родині Порошенко Віфлеємський Вогонь Миру і традиційні скаутські краватки. Петру Порошенко –  коричневу краватку як символ служіння, а Марині Порошенко –  червону краватку як символ жіночності, любові, щастя та родинної берегині.

Скаути подякували п’ятому Президенту України за державницьку позицію і зусилля у відстоюванні інтересів нашої держави.

“Вже 38 років Віфлеємський Вогонь Миру подорожує у Відень, звідки скаути з усього світу розвозять його по всіх країнах, щоб кожна родина могла занести його у власну оселю. Цього року ми також традиційно отримали цей вогонь, який сьогодні привезли у вашу родину і в родину “Європейської Солідарності”.

Скаути – це не просто молодіжна чи дитяча організація, по суті, це стиль життя. На слово скаута можна покластись, йому можна доручити будь-які справи. Якщо скаут сказав слово – то він так і зробить”, – сказав президент громадської організації “Скаутство Європи в Україні” Юрій Зошій.

Лідер “Європейської Солідарності” закликав роботодавців звертати увагу на наявність скаутського досвіду, адже в організації з дитинства закладають важливі цінності.

“Мені дуже сподобалась ваша ідея до українських роботодавців: коли ви дивитесь в анкету, в першу чергу подивитися, чи був цей кандидат в скаутському русі. Це є надзвичайно гарна риса, яка дає перевагу над іншими конкурентами”, – переконаний Петро Порошенко.

’ятий Президент України наголосив на значному вкладі скаутів у формування української національної ідентичності і європейського майбутнього України.

“Я хочу подякувати скаутству Європи в Україні за те, що вони роблять надзвичайно корисну справу. Ваша допомога є неоціненною, бо ви вірите в Україну, так само як і я в неї вірю. Ви любите Україну, так само як і я її люблю. Ми тримаємося разом для того, щоб все, що було нами зроблено за останні п’ять років, ми захистили, щоб  ні в якому разі не допустити відкату назад. Щоб нас ніколи не повернули в кріпацтво Радянської або Російської імперії. Ми точно любимо Україну, ми точно бачимо Україну в майбутньому в Європі”, – наголосив Порошенко.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Керівник фракції Порошенка у Львові вляпався у скандал

Заявив, що Нацгвардія не воює

10 години тому

Як виглядає Вовчанськ

Місто, як повідомляє один із поліцейських, що знаходяться там, знаходиться під постійним вогнем противника

10 години тому

В Україні розпочався протест далекобійників

Через закон про мобілізацію

10 години тому