Цифри про кількість населення України, які назвав міністр Кабінету міністрів Дубілет, умисно оголошені для подальшої підтасовки економічних показників. Крім того, це має і політичний підтекст – російські медіа вже тиражують меседж, що після Революції Гідності кількість населення України скоротилася і життя погіршилось.

Таку думку народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка висловив у інтерв’ю телеканалу «Прямий», пише прес-служба “Європейської Солідарності”, інформує Четверта студія.

«Мені видається, що випадковостей не буває. І насправді цей коефіцієнт 0, 888 і 88,8%, який помножений практично на всі дані статистичних служб – думаю, що диму без вогню не буває і це має право на життя», – прокоментував депутат оприлюднену в ЗМІ інформацію, що дані статево-вікової структури у «переписі» Дубілета «отримані шляхом простого множення даних Держстату на 0,888 (або 88,8%)».

«Але я би хотів, щоб ми тут подивились в корінь проблеми. У будь-кого виникає запитання – для чого сьогодні було в такому авральному порядку видавати такий результат? Відповідь дуже проста. Влада на замовлення агресора сьогодні готує підтвердження тому меседжу, який уже звучить по всіх російських каналах. Суть його проста – за період після Революції Гідності українців стало менше, українці стали жити гірше як такий опосередкований наслідок», – переконаний представник «Європейської Солідарності».

«До речі, після того як Дубілет оголосив інформацію про результати обрахунку чисельності населення України, цю інформацію підхопило дуже багато видань», – додав він.

«Я думаю, що зараз всі розрахунки валового національного продукту почнуть робити відносно цієї чисельності мешканців України, 38 мільйонів. І, маніпулюючи цифрами, показувати, що ніби росте економіка і росте валовий продукт», – також зазначив Олег Синютка.

Депутат зауважив, що прем’єр-міністр Гончарук у Давосі заявив, що «у нас все добре і все йде по плану».

«Це, ви знаєте, як грім серед ясного неба, коли є невиконання на 20% бюджету і менші доходи в січні 2020 року, ніж це було у січні 2019 року», – зазначив він.

За його словами, цілком закономірно постає питання: чому є заборгованість по субсидіях? «Тому що влада довела країну до того, що бюджет просто не має можливості виплачувати кошти. І підтвердженням цьому є залишок коштів на державному казначейському рахунку – 12 мільярдів гривень на 1 лютого. Це на 31% менше, ніж було на 1 січня 20202 року», – зауважив депутат.

«Я сприймаю ті цифри, які озвучив міністр Кабінету міністрів, як певну профанацію з одного боку, а з іншого – це є підтасовка фактів і цифр для того, щоб потім їх використати під час різноманітних розмірів і різноманітних пояснень чому така ситуація в державі», – підкреслив представник «Європейської Солідарності».