Пацієнт помер: на Стрийщині підозрюють лікарку у неналежному виконанні своїх обов’язків

Новини 02 Квітня, 2024 165

чоловік звернувся в лікарню для надання медичної допомоги із скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарці однієї із центральних районних лікарень області. Їй інкримінують неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч. 1 ст. 140 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у червні 2023 року чоловік звернувся в лікарню для надання медичної допомоги із скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною.

Лікар-терапевт приймального відділення провела огляд 63-річного пацієнта та зробила електрокардіограму. За результатами чого встановила неправильний діагноз «Ішемічна хвороба серця» та відпустила хворого додому. Проте насправді у потерпілого був інфаркт міокарда, а відтак він потребував консультації суміжних спеціалістів (кардіолога/реаніматолога) та термінової госпіталізації у стаціонар.

Через кілька годин від моменту первинного обстеження хворий помер на робочому місці – території кар’єру. Причиною смерті стало захворювання серця – гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м’язу і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ВП № 3 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі