Парламент має підтримати зміни до Конституції, що закріплюють євроатлантичний напрямок розвитку України – Президент

Новини 19 Вересня, 2018 114

Верховна Рада України має підтримати конституційні зміни, що закріплюють європейський та євроатлантичний напрямок розвитку нашої держави. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на урочистому відкритті  XXV Форуму видавців у Львові.

«Я переконаний, що завтра Верховна Рада України підтримає мої президентські конституційні зміни, де ми закріпимо цей шлях розвитку нашої держави, цей цивілізаційний вибір, як європейський і євроатлантичний. Ми закріпимо його в нашій Конституції, розпочавши цей процес саме завтра», – підкреслив Петро Порошенко.

Порошенко у Львові

Порошенко у Львові

Глава держави зауважив, що фокусна тема цьогорічного Форуму –  ринок свободи, як ніколи актуальна для України. «Адже протягом усіх років незалежності ми плекаємо ідею свободи як головний чинник у формуванні високорозвиненої особистості, здатної дуже легко інтегруватися у світове співтовариство, та основоположну цінність у ствердженні могутньої суверенної Української держави», – зазначив він.

«Незважаючи на всі загрози та перепони, рух до Європейського Союзу – це не прагнення чи бажання тільки Президента. Це свідомий цивілізаційний вибір та воля всього українського народу. І наголошую, майже п’ять років тому українці здійснили Революцію Гідності заради свого європейського майбутнього. І тому іншого шляху в нас з вами і бути не може», – також підкреслив Президент.

За його словами, протягом останніх років ми остаточно усвідомили, чого вартує наша свобода і якою ціною ми сплачуємо за можливість жити у суверенній, вільній, незалежній, демократичній державі.

Президент також підкреслив, що наша свобода не буде розмінною монетою ні у грі зовнішніх сил, ні на своєму ярмарку політичного гонору, ні на ярмарку марнославства.

Коментарі

Позначки: ,