Новини

Папа Франциск привітав свого попередника з 70-річчям священства

Зворушливі слова на адресу Венедикта XVI, сказані після проказування недільної молитви, викликали оплески вдячності паломників, присутніх на площі Святого Петра.

Про це повідомляє Vatican News, пише “Четверта студія”.

«Сьогодні припадає річниця, яка торкається серця нас усіх: 70 років тому Папа Венедикт був рукоположений у священики», – сказав Папа Франциск, промовляючи з вікна Апостольського палацу у Ватикані після проказування молитви «Ангел Господній» в урочистість святих Апостолів Петра і Павла, на що учасники молитви відповіли щирими оплесками.

«До Тебе, Венедикте, дорогий отче та брате, линуть наша любов, наша вдячність і наша близькість», – сказав Святіший Отець, нагадавши, що його попередник тепер проживає у монастирі, який був задуманий у серці Ватикану для приймання затворницьких спільнот, аби вони молилися за Церкву.

«На даний час, – вів далі Папа Франциск, – це він є ватиканським затворником, який своє життя віддає молитві за Церкву та за Римську дієцезію, вислуженим єпископом якої він є. Дякуємо, Венедикте, дорогий отче та брате. Дякуємо за Твоє вірогідне свідчення. Дякуємо за Твій погляд, постійно звернений до Божого горизонту».

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

51 хв. тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

1 годину тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

5 години тому