Новини

Ошукав українку в Дубаї – у Львові судитимуть чоловіка за шахрайство з обміном валют

Прокурори Галицької окружної прокуратури міста Львова скерували до суду обвинувальний акт щодо 28-річного жителя Львова. Йому інкримінують шахрайство та незаконне придбання і зберігання психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 309 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

За даними слідства, у березні 2024 року обвинувачений, під виглядом обміну валюти, ошукав 34-річну українку, яка проживає в ОАЕ.

Для цього чоловік з фейкового облікового запису у WhatsApp приєднався в одну з місцевих груп українців у Дубаї, де розмістив оголошення про обмін дирхамів ОАЄ на українські гривні. На вказане оголошення і відреагувала потерпіла.

Обвинувачений, вводячи в оману жінку, створив через програму для редагування фото фейкову квитанцію про перерахунок дирхамів ОАЕ та відправив це зображення потерпілій. Жінка, у свою чергу, перейшла по фішинговому посиланню і там ввела реквізити своєї банківської карти. Як наслідок, це призвело до списання з її рахунку 36600 грн на рахунок обвинуваченого.

Крім цього, під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта виявлено та вилучено психотропну речовину «метамфетамін» та особливо небезпечний наркотичний засіб «екстракт канабісу».

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції Львівської області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові однорічний малюк закрив бабусю на балконі

Жінку з балкона на сьомому поверсі звільняли вже рятувальники

7 хв. тому

У Пустомитах судитимуть сімейного лікаря

Систематично підробляв рецепти на продаж сильнодіючих лікарських препаратів

17 хв. тому

На Львівщині збирали побори з імпортера морепродуктів

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили на систематичних хабарях начальника одного з відділів Західного…

2 години тому