ОПОРА звернулась до Козицького та голів кількох РДА Львівщини через проблеми вільного доступу до засідань ТВК

Новини 21 Серпня, 2020 375

ОПОРА звернулась до Козицького та голів кількох РДА Львівщини через проблеми вільного доступу до засідань ТВК

На Львівщині у 4 будівлях, де працюють ТВК, діє спеціальний пропускний режим

У будівлях, де працюють Львівська обласна і міська, Золочівська та Яворівська районні територіальні виборчі комісії, діє спеціальний пропускний режим у зв’язку з обмежувальними заходами через COVID-19. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ОПОРИ

18 серпня спостерігач ОПОРИ не одразу зумів потрапити у приміщення, де працює Золочівська районна територіальна виборча комісія. Охоронець Золочівської районної державної адміністрації, де розташована комісія розповів, що відвідувачі можуть потрапити всередину лише у супроводі представника підрозділу, до якого йде особа. Такий спеціальний пропускний режим пов’язаний із COVID-19.

На той момент у районній ТВК не було жодного члена комісії. Відтак, вийти до спостерігача було нікому. Лише після довгих перемовин з охоронцем і аргументації, що представнику Громадянської мережі ОПОРА необхідно подивитися чи виділене приміщення для ТВК і чи облаштована інформаційна дошка, чоловік пропустив у будівлю.

Раніше 12 серпня спостерігач ОПОРИ також намагався пройти у приміщення, де відбуватиметься перше засідання Золочівської районної ТВК. Спостерігач прийшов завчасно із проханням до голови комісії, поставити на голосування питання щодо його присутності на засіданні ТВК. Однак, зайти у будівлю вдалося лише о 19:00, коли вже розпочалося засідання.

Аналогічна ситуація 18 серпня трапилася із представницею ОПОРИ у Яворівській районній державній адміністрації, де працює Яворівська районна територіально виборча комісія. Відвідувач має повідомити охоронця, до кого йде. Далі охоронець повідомляє про візитера представника державної установи. І лише у його супроводі можна зайти у будівлю або працівник районної адміністрації може записати особу на прийом.

Раніше ОПОРА писала про аналогічний пропускний режим, який діє у Львівській обласній державній адміністрації та Львівській міській раді, де працюють Львівська обласна та Львівська міська територіальна виборча комісія. Після першого засідання ТВК 12 серпня представники ОПОРИ звернулися до керівництва комісій з проханням врегулювати порядок участі третіх осіб, які мають право бути присутніми на засіданнях, але не є членами ТВК.

У зв’язку з проблемами вільного доступу до засідань ТВК, Громадянська мережа ОПОРА звернулась з цього приводу на ім’я керівників обласної та кількох районних державних адміністрацій.

Коментарі

Позначки: , , ,