Новини

ООН: Закону по Донбасу не вистачає чіткості

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини вважають, що законопроекту про деокупацію Донбасу №7163, який Верховна рада розгляне наступного тижня, не вистачає чіткості в питаннях захисту прав і свобод людини.

Про це на презентації 20-ї доповіді Моніторингової місії ООН щодо ситуації з правами людини в Україні заявила голова місії Фіона Фрейзер, повідомляє “Укрінформ“.

“6 жовтня парламент почав розгляд і ухвалення нової правової бази щодо території Донбасу, яка не контролюється державою, з метою відновлення суверенітету над окремими районами Донецької та Луганської областей. Хоча дискусії тривають, на даному етапі УВКПЛ зазначає, що цьому законопроекту бракує чіткості щодо основи для захисту прав і свобод людини”, – сказала вона.

Фрейзер додала, що законодавство і вся державна політика в цілому мають бути “інклюзивними і жодним чином не дискримінаційними, аби сприяти створенню підвалин для майбутнього миру і злагоди в Україні”.

Раніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій сказав, що законопроект №7163про реінтеграцію Донбасу можуть почати розглядати 19 або 20 грудня.

Проект визначає окремі території в Донецькій та Луганській областях окупованими. Кордон окупованих територій має визначати Міноборони за поданням Генштабу.

За громадянами України зберігається право власності на окупованих територіях.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

На Сихові відбудеться Перший фермерський ярмарок

У неділю, 12 травня, у Львові відбудеться Перший фермерський ярмарок на Сихові на площі перед…

17 години тому