Новини

Олег Радик подає судовий позов до Святослава Літинського

У соціальних мережах розгортається справжня битва між двома відомими громадськими діячами у Львові. Проте заочне словесне протистояння між двома активістами – Святославом Літинським та Олегом Радиком, має усі шанси перейти на іншу орбіту. Останній вимагає вибачення за публікації у соцмережах і заявив, що в іншому випадку подасть до суду.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Leopolis.news.

6 червня на своїй сторінці у ФБ Олег Радик оприлюднив відкрите звернення до Святослава Літинського.

«Як колишній солдат-доброволець ДУК ПС 14 року, журналіст з 29 -річним досвідом, який не програв жодного суду за своє життя. А на мене навіть Труха подавала. ) Людина, яка боролась з російськими товарами, церквою і артистами, коли ти отримував ділянки у Львові під час Альфа-джазу, проти якого ти навіть не пискнув. Як і проти жодних дій свого патрона Садового. Ти можеш відробляти свої зобовʼязання, але… Я вимагаю, щоб ти забрав свої погані слова щодо мене назад. Інакше дам в таблоїд і подам в суд», – йдеться у зверненні Олега Радика.

На прохання прокоментувати усю цю ситуацію позаштатний радник голови ЛОВА Олег Радик зазначив: «Для мене Літинський – це просто банальний хайп-політик, член політради УГП, який переслідує власні цілі. Далі буде».

Також з прохання прокоментувати усю цю справу та можливий позов до суду редакція звернулася і до Літинського.

«Наступний текст є моїм розумінням ситуації. Я так оцінюю причини подій і слів за останніх півроку-рік. Під час організації акцій громадського протесту «Спочатку дрони потім стадіони» проти виділення грошей обласного бюджету на побудову нових спорткомплексів під час повномасштабного вторгнення, замість виділяти ці гроші для фінансування армії, Олег Радик співпрацював зі Службою безпеки України у Львівській області, віддаючи вказівки (очевидно маючи повноваження від начальника ЛОВА Максима Козицького як його радник), щоб СБУ будь-якими способами зупинили ці протести.

Оскільки виділення грошей вже було розплановано своїм людям. Як тепер виявилося, зокрема і на дорогу до відпочинкового комплексу батька начальника ЛОВА.

Зокрема, Олег Радик організував список мітингувальників, який з подачі Служби безпеки України було передано в територіальний центр комплектації з метою залякування учасників мітингу та зупинки протестів проти некритичних витрат.

Теж настільки я розумію, Олег Радик організував візити Служби безпеки України на декілька підприємств, які насправді дуже опосередковано, але, на думку Олега, дуже пов’язані з учасниками мітингів. З метою показати, що протести проти влади означають економічні збитки, хай і в незаконній площині, але збитки.

На одне з цих підприємств відкрили навіть кримінальну справу, яка зараз з тріском розвалюється. Декількох осіб поставили на прослуховування. Дуже сподіваюся, що представники цих підприємств та осіб, які зафіксували прослушку почнуть говорити. Після того, як мітинги досягли успіху – замість 50 мільйонів було виділено 650 млн на армію – Олег призупинив свою діяльність з тиску на активістів мітингу.

Під час співпраці з СБУ з придушення та дискредитації мітингів Олегу Радику ставала відома службова та конфіденційна інформація, яку досліджувала Служба безпеки України шляхом негласних дій. У квітні-травні 2024 року, я опублікував докази того, що за наші громадські гроші з бюджету ЛОВА за одноособовим підписом Максима Козицького виділено 23 мільйони гривень на дорогу до відпочинкового комплексу у Східниці, яким на 50% володіє його батько. Про що я написав заяви в НАБУ та НАЗК.

З того часу знову почалися вкиди інформації від Олега Радика з метою дискредитації мене.

Зокрема, із спробою негативного використання цієї інформації, яка була здобута ним під час співпраці з Службою безпеки України для придушення мітингів громадськості. 6 червня Олег опублікував якийсь допис пов’язаний з тим, що він журналіст.

Розуміючи, що Олега влаштували журналістом за вказівкою Максима Козицького та постійного декларування того, що він є помічник Козицького я логічно зробив висновок, що він зрісся з владою. Та не є незалежним журналістом, а попихачем влади. Про що я йому написав в коментарі. Тепер очікую, чи дотримається Олег свого слова і подасть в суд», – зазначив Святослав Літинський.

З огляду на суспільну значимість редакція слідкуватиме за публічним «батлом» двох відомих у Львові громадських діячів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Луценко підтримав відставку Шмигаля

Бо некомпетентность, мародерство і безпорадність Уряду в мяких кріслах все сильніше бʼє в спину тим,…

6 години тому