Новини

Оформити допомогу при народженні дитини можна через Інтернет

Електронна послуга, яка запроваджена з березня 2017 року,  поступово набуває популярності серед  батьків. Суть нововведення – раніше подати документи на отримання допомоги можна було лише у паперовій формі під час особистого візиту до відділів соціального захисту. Завдяки онлайн-сервісу запроваджено принципово новий рівень якості обслуговування. Про це йдеться у повідомленні на сайті ЛОДА.

“Загальний розмір виплат становить 41280 гривень. Проте, ця соціальна допомога виплачується у два етапи. Перша виплата – це одноразова допомога, яка складає 10320 гривень, друга – кошти, що залишились і сума складає 30960 гривень,  яка виплачуються рівними частинами по 860 гривень упродовж  трьох років”, – йдеться у повідомленні.

Всі необхідні документи можна подати у будь-який зручний час – 24 години на добу, сім днів на тиждень через Інтернет. Електронна послуга доступна на порталі Мінсоцполітики.  Там потрібно ввести дані та обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: відкрити  особовий рахунку у банку або через відділення «Укрпошти».

Завдяки автоматичній перевірці, підказкам, заповнення електронної форми відбувається легко і просто із мінімальним ризиком допущення помилок.

У разі подання заяви в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису для призначення допомоги при народженні дитини  допомога призначається не пізніше, ніж наступного робочого дня після отримання заяви органами соціального захисту населення.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Міноборони планує додати функцію електронних направлень на ВЛК через Резерв+

Дмитро Лазуткін сьогодні повідомив, що висновки військово-лікарської комісії для військовозобов'язаних громадян України дійсні п'ять років

2 години тому

На Львівщині змінився військовий комендант

Раніше був Тарас Грень

4 години тому

У Львові маршрутки курсують до 20 години

Мешканці скаржаться на роботу транспорту

5 години тому

Україна втратила 40% Вовчанська

росіяни сконцентровані на напрямках населеного пункту Липці, Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ

5 години тому