Новини

Офіс генпрокурора закрив справу проти львівського волонтера Романа Матиса

За майже два роки розслідувань прокуратура не виявила складу злочину у діяльності Романа Матиса

Про це повідомив волонтер та керівник ГО “Міжнародний інвестиційний офіс” Роман Матис, пише Четверта студія.

“Ну що ж, завершилася майже дворічна епопея однієї з найпаскудніших подій в моєму житті. Мої предки мали багатий досвід спілкування з системами, які хотіли їх розкуркулити, русифікувати, знищити. Пройшли фашистські концтабори, примусові роботи в Німеччині, совєцькі ГУЛАГи в Сибіру тощо, – написав Роман Матис. – Мені система вирішила забезпечити схожий досвід, який, на щастя, обмежився трьома днями “екскурсії” в Бригідки, місце де в різні роки за сфабрикованими звинуваченнями провели певний час мій тезка  Роман Шухевич, Іван Франко, Ольга Басараб та ін”.

Офіс генпрокурора закрив кримінальне провадження за відсутністю складу злочину.

“Багато хотілося сказати з цього приводу, але зараз, коли вже можу – не хочеться. Мої слова про те, що вся ця ситуація є абсолютним непорозумінням, йде в розріз з моїми цінностями і що жодних кримінально-протиправних дій я не вчиняв – отримали офіційне підтвердження. Це найважливіше”, – написав Роман Матис та додав, що остаточно розчарувався в існуючій системі, в професіоналізмі більшості ЗМІ та окремих особах, але не розчарувався в людях.

У коментарі “Еспресо.Захід” Роман Матис розповів, що Центр прав людини ZMINA, який надавав йому допомогу, наразі працює з десятками справ, відкритих щодо волонтерів.

“Десятки справ – це ті, з якими працює Центр ZMINA. У них налагоджена комунікація з Офісом Генпрокурора щодо цих справ. Але насправді кримінальних проваджень проти волонтерів є сотні, і їх продовжують відкривати, може, уже не так показово, як раніше”, – розповів Роман Матис.

Роман Матис також додав, що публічний розголос допомагає у випадку, якщо правоохоронці шиють справу білими нитками та порадив мати підписаний адвокатський договір, бо ніколи не знаєш коли він згодиться.

“Вітаю тих волонтерів, справи яких вже закрито, і бажаю тим, які ще в процесі, щоб і ваше добре ім’я якнайшвидше очистили від наклепів”, – додав Роман Матис.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові пролунав вибух

Біля приміського вокзалу о 16:58 львівʼяни могли чути вибух, який стався внаслідок загоряння автівки

3 години тому

Тягнибока нагородили Золотим гербом міста Львова

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода» Андрія Тягнибока

3 години тому

У Львові депутати внесли змін у бюджет

Депутати внесли зміни до бюджету розвитку бюджету Львівської громади на 2024 рік

3 години тому

У Львові депутати дали дозвіл на відновлення музею Шухевича

Це територія меморіального музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений внаслідок удару безпілотника рф

3 години тому

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

5 години тому