Новояворівськ попрощався із вчителькою Оленою Харламовою

Новини 15 Січня, 2021 3 852

Новояворівськ попрощався із вчителькою Оленою Харламовою, фото Ірина Кушнір

Сьогодні, 15 січня, Новояворівськ попрощався із вчителькою Оленою Харламовою, яка померла внаслідок важкої хвороби у Німеччині.

Про це у Фейсбуці повідомила колега вчительки Ірина Кушнір, пише Четверта студія.

Публікуємо допис без змін:

“Сьогодні ми попрощалися з Оленкою. Хочеться так про неї говорити. Бо в душі вона була юною, чистою, доволі наївною і радісною особистістю. Цю наївність неможливо було розгледіти, коли заходила у клас на урок. Як вчителя, її слухали і розчинялись у її винятковій педагогічній харизмі найбільші шибеники та байдужі до науки школярі. Навіть, стіни та вазонки, здавалося, її чули. Унікальне вчительське чуття, індивідуальний підхід до кожного учня, безмірна відповідальність за все, що було в радіусі її діяльности, авторські методики викладання та оцінювання, які демонстрували колосальну ефективність та результати навчання, – це лише окремі штрихи до портрету ОЛЕНИ ОЛЕГІВНИ ХАРЛАМОВОЇ.

…Храм Покрови Пресвятої Богородиці у Новояворівську був переповнений тими, хто прийшов провести Оленку, Олену Олегівну, Лєну в її останню земну путь. І в найчудовішій проповіді священика, яку мені довелося чути за все своє життя (о.Назар Колиняк О. Назарій Колиняк був також її учнем!) звучали такі важливі і знакові речі: про те, що навіть 25 років після закінчення школи він пам’ятає, що рефлексія – це реакція організму на зовнішні чи внутрішні подразники. Бо мала дар навчати. Про те, що зажди усміхненою і світлою приходила на уроки. Такою, якою і сьогодні дивиться на нас із фото. Навіть у часі важкої хвороби, коли душу її переповнював, можливо, страх і відчай, залишалась відданою своєму покликанню і продовжувала навчати. Про те, що ціле місто згуртувалося на порятунок своєї улюбленої вчительки. І в цьому також виявився педагогічний дар Олени ОЛЕГІВНИ – пробуджувати людяність та найкращі якості душі у тих, з ким зводила доля..

Свіжа могила О.О.Харламової потонула у морі живих квітів. Це, як сказала її сестричка Антоніна Antonina Kharlamova , любов рідних, учнів, колег, друзів востаннє огорнула Лєночку серед білого засніженого зимового полотна і створила барвистий острівок світла, літа, тепла…

Оленка дуже любила літо і … море. Вона попрощалася з цим світом, залишивши після себе море людської вдячності, поваги та любові.

#РОЖЕВІ_КРИЛА_НОВОЯВОРІВСЬК_ПЕРША_ШКОЛА_ОЛЕНА_ОЛЕГІВНА_ХАРЛАМОВА
Сьогодні ми попрощалися з Оленкою. Хочеться так про неї…

Опубліковано Іриною Кушнір Пʼятниця, 15 січня 2021 р.

Нехай Твоя душа, Оленко, купається у морі любові, яке Тобі приготував люблячий Отець Небесний! Ми віримо, що Господь обдарує Тебе у Небі такою радістю і благодаттю, яких ми навіть не можемо собі уявити! Купайся у Морі наших молитов і шани там, у вічності, де немає вже ні болю, ні зітхання, ні журби… Але є море!”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчителька біологія Олена Харламова померла у Німеччині 6 січня.

Коментарі

Позначки: ,