Новини

Нові зміни в оформленні військово-облікових документів: електронні документи з QR-кодом

Кабінет Міністрів України вніс зміни Постановою від 18.06.2024 № 721 до Постанови від 16 травня 2024 р. № 559 «Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів і форми такого документа» Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОВА.

Відтепер громадяни зможуть оформити військово-облікові документи в електронній формі через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, а також через Державний веб-портал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони. Зокрема, через мобільний додаток Портал Дія. Це розширює можливості для громадян, забезпечуючи доступність та зручність оформлення документів.

«У військово-обліковому документі в електронній формі тепер відображається унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Цей QR-код містить важливі відомості про документ і забезпечує його дійсність. Термін дії військово-облікового документа в електронній формі не перевищує одного року з дати його формування та залежить від терміну дії відстрочки та від направлення на військову службу або призову», – зазначив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

QR-код повинен містити основні відомості про документ і дозволяти зчитування та візуалізацію основних відомостей. Військово-обліковий документ в електронній формі є дійсним лише за наявності QR-коду. Також передбачили можливість друку електронного документа, при цьому він повинен містити QR-код, придатний для зчитування. Формування документа для друку можна здійснити як самостійно, так і через адміністратора центру надання адміністративних послуг.

У військово-обліковому документі в електронній формі тепер міститься більше відомостей, детальніше з якими можна ознайомитись в постанові.

Однакову юридичну силу  має як і фізичний так і роздрукований електронний формат військово-облікового документу.

Зміни до Порядку оформлення та видачі військово-облікових документів мають на меті забезпечити актуальність інформації у документах. Впровадження QR-кодів на військово-облікових документах є важливим етапом в сфері цифровізації та вдосконалення адміністративних процесів.

Ця постанова набрала чинності з дня її опублікування та застосовується з 18 червня 2024 року.

Детальніше з Постановою можна ознайомитись за посиланням: Про внесення змін до Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів | Кабінет Міністрів України

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Взуватись зручно й стильно відтепер не потребує зусиль

INTERTOP пропонує широкий асортимент товарів на будь-який смак та гаманець

4 години тому

Садовий будує сміттєпереробний завод як приманку для російських ракет

депутатський корпус має негайно ухвалити рішення про недовіру Садовому та відсторонити його від посади через…

5 години тому

У Львові провели Форум національних товариств (ФОТО)

свято культури та єдності

6 години тому

Тимчасово проживав у Львові: поліція розшукує чоловіка, який підозрюється у вчиненні злочинів

Підозрюється у незаконному переправленні осіб через кордон

6 години тому