Новини

Нова влада проводить дегуманізацію української освіти, – Микола Княжицький

«Європейська Солідарність» підготувала звернення до міністра освіти і науки з вимогою не «вбивати» українську гуманітаристику і підтримати випускників Малих академій наук.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький в коментарі журналістам.

«Ми підготували звернення до міністра освіти з вимогою не вбивати українську гуманітаристику, підтримати випускників Малих академій наук, талановитих дітей зі всієї України, щоб вони могли вступати у вузи. Це величезна робота, діти приходять ще школярами і працюють науковими керівниками, захищаються на конференціях, готують наукові роботи, фактично стають майбутніми науковцями, майбутніми громадянами, які потім досягають великого визнання і в Україні, і за кордоном. Для того, щоб доля цих дітей була захищеною, оскільки вона напряму пов’язана з долею України, ми підготували це звернення», – сказав Княжицький.

«Для мене Мала академія наук – це інституція, яка значною мірою сформувала мене і багатьох моїх товаришів, тому що я з дитинства займався в Малій академії наук і біологією, і філологією. Тим більше мені прикро було дізнатися, що крім того, що держава, на жаль, скасувала фінансування для Малих академій наук на державному рівні, так ще і викреслила з преференцій, які надавалися вступникам до вищих навчальних закладів України, переможців конференцій Малих академій наук, зокрема гуманітарних дисциплін», – зазначив депутат.

Княжицький наголосив, що діюча влада намагається знищити цінності, за які українці боролися після Революції гідності.

«Те, що відбувається в нашій країні – дегуманізація української освіти, дегуманізація нашої політики, на жаль, приведе до того, що наші цінності, за які ми так боролися, принаймні після Революції гідності, зараз намагаються нищити. Необхідно підтримати молодих людей і наше майбутнє. Насправді, знищивши гуманітаристику, знецінивши інституції, викладачі і творці яких докладали всіх зусиль для того, щоб виховати сильне українське майбутнє покоління, ми фактично знецінюємо державу.

Маємо все зробити, щоб не допустити цього»,- додав Княжицький.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

14 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

14 години тому