Новини

Німеччина закликала зберегти незалежність антикорупційних органів в Україні

“Вирішальним є зміцнення та збереження незалежності НАБУ, САП й інших установ, направлених на боротьбу з корупцією. Проект закону №7362 зашкодить репутації України і повинен бути відкликаний”, – йдеться у повідомленні Посольства Німеччини.

Нагадаємо, проект Закону України № 7362 “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю” Верховна Рада планувала розглянути 7 грудня. У разі прийняття цього документа, антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, що означало б згортання в Україні антикорупційної реформи. Законопроект, зокрема, передбачає право парламенту розглядати питання щодо висловлення недовіри керівництву НАБУ та іншим органам. Законопроект був внесений до Ради 6 грудня главами фракцій БПП і Народний фронт Артуром Герасимовим і Максимом Бурбаком.

7 грудня народний депутат від “Блоку Петра Порошенка” Мустафа Найєм повідомив, що законопроект про можливість звільнення глав новостворених антикорупційних органів знято з порядку денного.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

23 хв. тому

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

8 години тому